Prekrasna R’Bonney Gabriel je Miss Universe 2022! Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Nedjelja, 15. siječnja 2023. god. u 13:59

miss150123

 

U New Orleansu je izabrana 71. Miss Universe, pobjednica natjecanja dolazi iz USA! Prekrasna R'Bonney Gabriel je Miss Universe 2022! Arijana Podgajski nije se plasirala u polufinale! Prekrasna R'Bonney ima dvadeset i osam godina i po struci je dizajnerica. Veseli se uzivanju u umjetnosti, sportu i putovanjima. Gabriel je već sa petnaest godina znala da će biti modna dizajnerica a njezin je san postao javnost kada je diplomirala modni dizajn na sveučilistu North Texas. Danas ima svoju tvrtku i svoj modni brand tekstila R,Bonney Nola. Dio je neprofitne organizacije Magpies & Peacocks te se zalaže za recikliranje i održivost mode.

 

Žiri koji je odlučivao o novoj Miss Universe kroz preliminarno natjecanje i finale činile su uspješne žene: Big Freedia, Olivia Quido, Emily Austin, Ximena Navarrete, Sweta Patel, Mara Martin, Olivia Jordan, Myrka Dellanos, Wendy Fitzwilliam, Kathleen Ventrella. One su u Top 16 izabrale missice Australije, Portorika, Haitija, Dominikanske Republike, Laosa, Južne Afrike, Portugala, Kanade, Perua, Trinidada i Tobaga, Curacaoa, Indije, Venezuele, Španjolske, USA i Kolumbije.

 

Nakon natjecanja u večernjim haljinama i kupaćim kostimima u Top 5 plasirale su se Venezuela, USA, Portoriko, Curacao i Dominikanska Republika koje su imale prilike odgovarati na pitanja žirija o temama i svjetskoj problematici. Kao najuspješnije 3 proglašene su USA kao pobjednica, Venezuela kao prva pratilja i Dominikanska Republika kao druga pratilja Miss Universe.

 

Dojmove s finala prepričala nam je naša predstavnica Arijana:

 

"Osjećam se super, jedno divno iskustvo koje ću pamtiti. Drago mi je da sam bila dio cijele te priče. Iznenađena sam ulaskom u Top 16 pojedinih zemalja. Također mi je žao što se ni jedna zemlja s kojom sam se više zbližila nije plasirala pa da sam imala za koga navijati. Pobjednici čestitam na uspjehu i želim joj da joj ova godina bude nezaboravna. Veselim se vidjeti kako će iskoristiti svoju godinu. Postati Miss Universe je velika stvar".

 

Kroz program natjecanja za Miss Universe više desetaka milijuna gledatelja diljem svijeta vodile su Jeannie Mai i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo, a iz backstagea su se javljale bivša Miss Universe Catriona Gray te Zuri Hall.

 

Nastupili su Big Freedia, Big Sam' funky nation, Amanda Shaw, Tank and The Bangas i Yolanda Adams.

 

Produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe koštala je 8.3 milijuna eura dok je kruna nove missice vrijedna vrtoglavih 5.1 milijuna eura.

 

Tekst: Press
Fotografija: PR / Miss Universe Organisation

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2023 PartyHR. All Rights Reserved.