disney1006241

Vjerni su obožavatelji punih devet godina čekali nastavak jednog od najboljih animiranih filmova, velikog hita nastalog u suradnji popularnog studija Disney i Pixar, naziva „Izvrnuto obrnuto 2“, koji konačno od 13. lipnja stiže u kina u distribuciji Blitza. A upravo ovaj nastavak okupio je mnoga hrvatska poznata lica koja su posudila svoj glas kako bi oživili poznate animirane likove, a među kojima su i Judita Franković Brdar (Sreća), Biserka Ipša-Kunčević (Tuga), Marko Makovičić (Strah), Iva Šulentić (Gadljivost), Bojan Navojec (Bijes), Neva Serdarević (Rajka Andersen), Jelena Miholjević (mama), Frano Mašković (tata), Amanda Prenkaj (Tjeskoba), MIACH (Valentina Ortiz), Niko Čuturić (Torbić), Leona Paraminski (Trenerica Roberts), Ella Dvornik (Dosada), Mara Picukarić (Zavist), Mirela Brekalo-Popović (Nostalgija, Mamin Bijes) te brojni drugi.

Ne čudi kako je upravo ova animirana avantura osvojila srca diljem svijeta neobičnim oživljavanjem pet emocija kroz odrastanje djevojčice Rajke. Tako smo u prvom nastavku upoznali emocije Sreća, Strah, Tuga, Ljutnja i Gađenje koje su se morale nositi s privikavanjem na novu okolinu zbog selidbe u novi grad, a sada kada Rajka postaje tinejdžerica život joj postaje još više emotivno zahtjevan.

Sreća, lik koji je spretno oživjela poznata hrvatska glumica Judita Franković Brdar, se vratila i spremna je uhvatiti se u koštac s tinejdžerstvom - radosnim usponima, suznim padovima, burnim frustracijama, mučnim promjenama i zastrašujuće neugodnim trenucima koje nudi Rileyin novi tinejdžerski svijet.

Judita, koja je animiranom liku Sreće posudila glas i u 2015. godini, veselo je ispričala kako se snašla na ponovnom snimanju sinkronizacije i to nakon devet godina: „Ovakva vrsta snimanja uvijek mi je zabavna, no ujedno i izazovna upravo zbog toga jer već postoje likovi koji su napravljeni i imaju svoje emocije i način kako se prikazuju. Nama glumcima je teško pogoditi sredinu i ispoštovati već osmišljen lik, a ujedno utkati u njega nešto svoje.“ Judita je, između ostalog otkrila i koja joj je nova emocija kroz snimanje postala najbliža. „Uz sve nove emocije koje su se u ovom nastavku pojavile, mislim da će ultimativan hit biti ipak Tjeskoba jer ju svi možemo prepoznati. Nisam sigurna da mi je baš najdraža, ali je definitivno prikazana na jako simpatičan i zanimljiv način i masovno ćemo se s njom moći poistovjetiti.“

Nova emocija, Tjeskoba unosi nemir u Rajkin um. Ona je poput snopa iscrpljene energije, uvijek budna i entuzijastično se brine o svim mogućim negativnim ishodima. Njezin cilj je osigurati da je Rajka spremna suočiti se sa svim izazovima. Pojavljuje se i Zavist, koja je čvrsto odlučna u svojoj ljubomori prema tuđim stvarima. Stalno je ljubomorna na ono što drugi posjeduju i ne stidi se izražavati svoje želje. Tu je i letargična Dosada koja često dodaje dozu tinejdžerske apatije Rajkinoj osobnosti te Sram kojemu je najdraže ostati u sjeni.

„Odrastanje nije toliko zabavno koliko mislimo da je, no nije toliko ni komplicirano. Biti dio Disney ekipe je ostvarenje mog dječačkog sna, posebice jer sam jako veliki fan Disney stvaralaštva.“ - pojasnio je poznati hrvatski influencer Niko Čuturić koji je posudio glas Torbiću.

U novom nastavku ovog animiranog filma, Rajka slavi 13. rođendan i u njezin um stižu nove emocije koje će unijeti još veći kaos. Dok su se u prvom nastavku morale nositi s privikavanjem na novu okolinu zbog selidbe u novi grad, sada dobivaju društvo novih emocija jer Rajka ipak odrasta u mladu djevojku. Tinejdžerske godine znaju biti emotivno jako zahtjevne. A upravo hrvatska glumica Leona Paraminski posudila je glas za lika Trenerice Roberts: „Moj lik ima nešto što prirodno nosim, a to je toplina, koja se nikad ne prepozna na prvu, upravo zbog doze čvrstine i strogoće. Tu smo jako slične.“, dok je Ella Dvornik dodala: „Moj lik Dosada ima baš pubertetski vibe i jako mi se svidjela nonšalantnost mog lika. Ovo zabavno putovanje nosi i ozbiljnu poruku, a to je da je komunikacija ključ odnosa prema drugima i sebi, i o svojim osjećajima.“

Uz navedene poznate hrvatske zvijezde, oživljavanju likova pomogli su i Frano Ridjan, Goran Maluš, Rina i Neva Serdarević, Mladen Vujčić, Filip Križan, Ida Bedenik, Filip Riđički, Elizabeta Kukec, Elena Pribičević, Ana Ćapalija, Helena Novosel, Nikica Viličić, Goran Vrbanić i Luka Starman.

Film „Izvrnuto obrnuto 2“ režirao je Kelsey Mann, a producirao Mark Nielsen uz glazbu Andree Datzman, a kako izgleda kada glasove za najpopularniju animiranu dječju komediju posude poznate hrvatske zvijezde možete pogledati od 13. lipnja u svim kinima, u distribuciji Blitz filma. Ulaznice potražite na blagajnama kina ili njihovim web stranicama.

Tekst: Press
Fotografije: PR


PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO