trsat2107221

Makedonski gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski i njegov kolega Miroslav Tadić, jedan od najboljih svjetskih gitarista, jučer su u sklopu manifestacije Ljeto na Gradini nastupili na prepunoj Trsatskoj gradini. Ma koliko god puta ih slušali, vidjeli, prisustvovali njihovom koncertu, svaki put je to doživljaj za sebe i osjećaj koji se pamti još danima. Koliko je navedeni koncert bio tražen govori i činjenica da je organizator nakon rasprodanih karata u prodaju pustio još stotinjak, a sve su planule u dva dana. Publika je na koncert Stefanovskog i Tadića, osim iz Rijeke i okolnih mjesta, doputovala iz Zagreba, Ljubljane, Zadra - još jedan dokaz o kvaliteti ovog dvojca, ali i dobrom odabiru programa ovogodišnjeg 17. izdanja Ljeta na Gradini.

Stefanovski i Tadić nastupaju zajedno još od 1999. godine, a koncert je na vrlo toploj Trsatskoj gradini započeo je u 21:30 sati s velikim nestrpljenjem svih prisutnih. Od samog početka koncerta, gitare ovo dvoje vrhunskih glazbenika su se preklapale u savršenom omjeru, a zvukovna toplina koju su širile oko sebe gotovo je rastopila već užarene trsatske zidine. Njihova suradnja otkiva neizmjernu vještinu i mogućnost zvuka akustične gitare. Na programu koncerta bile su skladbe iz područja opće kulture, pjesme davno izvedene pa zaboravljene i publici nove. Neke od pjesama koje su virtuozi izveli su i: Makedonsko devojče, Prošetala se Jovanka Kumanovka te Jovano Jovanke.

Cijelu večer publika je snažnim pljeskom bodrila ovo dvoje glazbenika i uživala u emocijama.

Nastavak Ljeta na Gradini

Nakon jučerašnjeg koncerta, 17. izdanje manifestacije Ljeto na Gradine svoj program nastavlja ovu subotu, 23. srpnja. Na Trsatsku gradinu u 21:30 sati stiže naš poznati pjevač - Đani Stipaničev. Ulaznice za koncert, po cijeni 80/90/100 kuna, dostupne su preko mojekarte.hr, New Sound (Matulji), Dallas Music Shop Rijeka, Foto Reviji ili u Vintage baru na Trsatskoj gradini. Dođite i uživajte u prekrasnim večerima na Trsatskom kaštelu.

Tekst: Press
Fotografije: Dražen Suvić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO