cibona0212231

Tomislav Bralić i klapa Intrade u pratnji Orkestra Josipa Cvitanovića sinoć su u punoj Ciboni usprkos hladnom vremenu i snijegu donijeli dašak Dalmacije i atmosferu prave dalmatinske fešte. „Večeras je tu klapa iz Zadra, a zbor je iz Zagreba" , poručio je Tomislav Bralić pokazujući na zagrebačku publiku koja je s klapom Intrade uglas otpjevala sve stihove njihovih najvećih hitova sinoć na sedamnaestom u nizu tradicionalnih zagrebačkih koncerata.

Koncert je nadmašio sva očekivanja, a pratnja orkestra bila je pun pogodak. Pjesme su dobile novu dimenziju i atmosferu, a raspoložena publika pola je koncerta provela na nogama.

Presjek najvećih hitova uz pratnju orkestra

Sinoćnji je koncert započeo recitalom pjesme „Dalmacijo lipa" pjesnikinje Marine Anđelković uvodeći publiku u večer prožetu dalmatinskim šušurom, a prva je pjesma rekla sve. „Bilo je i vrime" - poručila je klapa publici koja je koncert iščekivala cijele godine.

Tomislav Bralić i klapa Intrade postali su sinonim za odlične koncerte, a ovog su puta za Zagreb pripremili nešto posebno. Orkestar pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića dao je poseban sjaj dalmatinskim hitovima koji su se stali nizati: "Da mi budeš jidro", „Kuća kraj ferala", „Samo za tebe", „Cviće", „Ribar sam stari", „Ispod tvoje boloture"... Publika je svaku nagradila glasnim pljeskom.

Suze i smijeh, pjesma i ples

Atmosfera je kulminirala sredinom koncerta i nije jenjavala do njegova konca. Izvedba megahita „Zora bila" takla je mnoge, a nekima je u oku zasjala i pokoja suza. Mnogo se i smijalo, a baš kao na pravoj dalmatinskoj fešti, dio publike je i zaplesao na brže pjesme.

Posebna je energija zavladala Cibonom kod izvedbe pjesama „Stina pradidova", „Našu pismu pivaju", „Škrinja ljubavi", „Ne mogu te prestat ljubit", „Croatio, iz duše te ljubim" koje su podigle publiku na noge. Pjevao se svaki stih pa je Bralić poručio „Večeras je tu klapa iz Zadra, a zbor je iz Zagreba".

Kemija između izvođača i publike koja se rijetko viđa

Mnogo je puta klapa Intrade opisala zagrebačke koncerte kao tradiciju bez koje ne mogu ni oni ni publika. Jučerašnji koncert to je ponovno dokazao. Ljubav zadarske klape i zagrebačke publike postala je pravi fenomen koji istim žarom podiže publiku na noge s pjesmom na usnama i puni Cibonu i druge velike zagrebačke koncertne prostore iz godine u godinu.

Nakon sedamnaest koncertnih spektakala u Zagrebu, Tomislav Bralić kada pogleda na danima unaprijed rasprodanu Cibonu s pozornice više ne vidi samo publiku na zelenoj tribini, crvenoj, plavoj... Vidi Zagrepčane koju redovito dolaze na koncerte, vidi Zadrane koji su ih došli podržati, Slovence koji vole klapsku pismu, Slavonce, Dalmatince, ljude iz svih krajeva Lijepe Naše i svijeta, pojedince čije priče zna, kao i one koji su došli prvi put pružiti priliku klapskoj pjesmi. Kako kaže, vidi prijatelje, obitelj i poznanike kojima je jako zahvalan na dolasku. Osim što su u ovoj dvorani najviše nastupali, topla atmosfera koja je uvijek prisutna razlog je zbog kojeg kažu „Cibona je naš drugi dom." Publika sve to osjeti i vraća ljubav istom mjerom.

Cijeli se Intrade nada nastavku tradicije, kako Tomislav poručuje: „Ako da Bog zdravlja, doći ćemo i do punoljetstva ovih koncerata. Nadam se, vidimo se i sljedeće godine!"

Tekst: Press
Fotografije: Igor CC Kelčec

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO