U samom srcu Zagreba, u Staroj Vlaškoj, otvorio se lokal u kojem ćete imati priliku okusiti pravu napuljsku pizzu. Pizzeria "Zero Zero", u kojoj će se sve pizze raditi po originalnoj talijanskoj recepturi od posebnog brašna, otvorila je svoja vrata u petak na adresi Vlaška 35. Na svečanom otvorenju goste su dočekale prekrasne hostese i upoznale ih s lokalom, te uputile do mjesta gdje se moglo poslužiti autentičnim talijanskim specijalitetima i vrhunskim vinom. Kako bi i atmosfera bila za pamćenje, sve prisutne, zabavljao je DJ Dirty Sale, ali kako ne bi prisutne ometao u ukusnim zalogajima i časici razgovora, odabir glazbe mu se sveo na stare talijanske balade, čime je dašak Italije u srcu Zagreba još više došao do izražaja.
Specifičnost pizzerije "Zero Zero" je u tome što se svi sastojci uvoze iz Italije, a pizze su rašene od posebnog brašna, namijenjenog isključivo za izradu tijesta za pizzu. Riječ je o sitno mljevenom brašnu tipa 00, po kojem je lokal i dobio ime "Zero Zero". To brašno koriste najbolje pizzerije u Italiji, Americi i ostatku svijeta. Ono se proizvodi od 12 vrsta žitarica iz raznij predijela Italije i mora imati posebnu elastičnost kako bi majstori mogli razvući tijesto vrteći ga na dlanu u zraku.
Pizzeria "Zero Zero" smještena je u zgradi staroj više od 200 godina, a uređenje čitavog lokala trajalo je preko godinu dana i apsolutno je u znaku Italije, pa tako, na zidu, uz boje talijanske zastave, možete vidjeti i sliku prekrasne talianske glumice Sophije Loren. kao i model popularnog talijanskog motocikla Vespa, a pod je obložen traventino kamenom.
Specifičnost interijera je i otvorena kuhinja u kojoj gosti mogu pratiti izradu svake naručene pizze, a u istoj, u oči bode velika krušna peć teška dvije i pol tone, naručena od proizvođača u Genovi. Temperatura u njoj varira između 450 i 500 stupnjeva Celzijevih, što je i idealna temperature za pečenje pizze, a pečena je - za minutu.
Tekst: Press
Fotografije: Krasnodar Peršun