cokolada091124

Danas smo uživali u svakom trenutku našeg posjeta Festivalu čokolade u Opatiji, koji se održava u Centru Gervais. Opatija, poznata po svojoj eleganciji i čarobnom ugođaju, idealna je pozornica za ovakav festival, a čokolada u svakom obliku i okusu ovdje doista dolazi do izražaja.

Već pri ulasku u Centar Gervais privukla nas je raskošna ponuda izlagača, među kojima su se našli kako poznati brendovi, tako i mali obrtnici koji donose specifične okuse, jedinstvene kombinacije i inovativne pristupe. Čokoladni proizvodi koje smo isprobali bili su pravi mali umjetnički radovi - od klasičnih pralina s bogatim kremama do egzotičnih okusa poput čokolade s dodacima poput ružmarina, lavande i ljutih začina. Degustacije su nam omogućile da proširimo vidike i otkrijemo sasvim nove okuse čokolade koje nismo očekivali.

Poseban dojam ostavio je Choco kutak za najmlađe, koji je pružio kreativnu i veselu atmosferu. Djeca su mogla naučiti kako napraviti jednostavne čokoladne poslastice i čak se poigrati s modeliranjem čokoladnih figura. S osmijehom su izlazila iz radionica noseći svoje prve čokoladne kreacije, što je donijelo dodatnu toplinu festivalu.

Zanimljivi dijelovi festivala bili su i Choco prezentacije i edukacije, na kojima smo saznali o povijesti čokolade, procesu od zrna kakaa do gotovog proizvoda, kao i o različitim vrstama kakaa koje se koriste u proizvodnji. Stručnjaci su podijelili svoje znanje o umjetnosti izrade čokolade i izazovima s kojima se susreću u održivom uzgoju i proizvodnji kakaa. Jedna od najzanimljivijih priča bila je o porijeklu specifičnih vrsta čokolade, gdje smo saznali kako uvjeti rasta, klima i način obrade zrna utječu na finalni okus.

Čitav prostor festivala bio je obogaćen raznim čokoladnim atrakcijama i umjetničkim instalacijama, poput skulptura izrađenih od čokolade. Uživali smo u pogledu na impresivne radove čokolatijera, čije su kreacije predstavljale pravu kombinaciju talenta i strasti prema ovoj namirnici.

I konačno, uz dobru glazbu i opuštenu atmosferu, cijeli prostor Centra Gervais odjekivao je pozitivnom energijom posjetitelja svih generacija. Raznovrsni choco koncerti donijeli su dodatnu dinamiku, pretvarajući ovaj festival u pravi društveni događaj. Na svakom koraku mogli su se čuti komentari posjetitelja o novim okusima koje su otkrili i iskustvima koja su podijelili s prijateljima i obitelji.

Festival čokolade bio je pravo slavlje okusa i kulture, a naš posjet ispunio nas je ne samo novim okusima, već i fascinantnim pričama o čokoladi koje ćemo dugo pamtiti.

Tekst: P.S.
Fotografije: I. Škrobonja

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO