dres3005241

Pred nadolazeći Euro 2024. u Njemačkoj, riječka skladba "Crveno-bijeli dres" dobila je svoj video uradak u pokretu. Pjesma, djelo riječkog glazbenika Igora Relića, poznatog kao IG.RE.GURUA, izazvati će valove emocija diljem Hrvatske i šire. Ovaj glazbeni uradak postati će pravi hit među ljubiteljima nogometa i domoljubnim Hrvatima, šireći emocije ponosa i zajedništva. Generalni menadžer i autor pjesme, Relić, otkrio je prvotne emocije koje ova skladba širi od Hrvatske do dijaspore. Pjesma će postati simbol navijačkog entuzijazma koji će pratiti hrvatske navijače na njihovom putu kroz Euro 2024.

U realizaciji ovog projekta sudjelovale su “Tratinčice”, ponosno-raspjevana skupina pod vodstvom maestre Suzane Matušan Avgustini. Njihova energija i entuzijazam dodatno su obogatili video uradak, čineći ga neizostavnim dijelom nadolazećeg nogometnog spektakla.

Relić je posebno istaknuo ponos koji osjeća zbog širokog odjeka pjesme, ne samo unutar granica Hrvatske, već i među hrvatskom dijasporom diljem svijeta. Glazba, isprepletena s navijačkim duhom, putuje svijetom i ujedinjuje Hrvate gdje god se nalazili.

"Oduševljenje koje je nemoguće sakriti, uživanje u radu s djecom, razigranost, lepršavost, usklađenost, organizacija, pokretljivost, riječki sportski duh i osmjesi na licu – to su najveća zadovoljstva koja me preplavljuju. Dječji osmijeh nema cijenu," poručio je Relić.

Video uradak je rezultat velikog truda organizacijskog tima i brojnih suradnika. Relić je posebno istaknuo sportske djelatnike "Rijeka sporta" i gđu Amru Fajić, trenere NK "Lokomotiva" - g. Ćosića i g. Ferenčića, te Sportsku nogometnu školu "Toreta" s trenerima Damirom i Đanijem Laserom. U projekt su se uključili i g. Ćulum iz NK "Doker" te trener Luka Delonga, Rukometni klub "Kozala" s trenerom Igorom Šustićem i g. Igorom Horvatom, te vlasnik Ženskog košarkaškog kluba FSV, g. Emil Baltić. Njegova spremnost da prekine trening naših riječkih ženskih košarkaških zvijezda iz FSV-a i ustupiti dvoranu za snimanje u slučaju nevere i kišnih uvjeta bila je neprocjenjiva.

Pored njih, predivna djeca iz Plesnog sastava Lorene, kuglači s Grobnika, riječke kuglačice "Udovice domovinskog rata", te judo klub i njihovi mladi judašići s posebnim potrebama s trenerima Draženom Nalisom i Slavišom Bradićem, također su dali svoj doprinos. Mladi stolnotenisači trenera prerano preminulog Mladena Škrapca, riječki streličari, kao i djelatnici Grada Rijeke i Hrvatska Policija, svi su doprinijeli ovoj sportskoj priči da zaživi punim plućima.

Igor Relić ističe da pjesma "Crveno-bijeli dres" nije isključivo namijenjena nogometnoj reprezentaciji Hrvatske. "Ona nosi poruku svim sportašima i sportašicama iz Hrvatske koji nose reprezentativni dres. S tekstom pjesme se može poistovjetiti svatko tko se osjeća Hrvaticom ili Hrvatom, u domovini ili izvan nje. Nogomet sam izabrao jer je najpraćeniji sport, ali 'Crveno-bijeli dres' je jedinstven za sve," dodao je Relić.

Poseban trenutak u videu uključuje “ekranizirani vizual našeg istaknutog premijera Andreja Plenkovića”, s obzirom da je snimanje proteklo na košarkaškom igralištu, a naš je premijer veliki ljubitelj grada Rijeke, djece, te ujedno i naš košarkaški virtuoz na Internetu, ali i uživo, što dodatno obogaćuje ovu sportsku priču.

Relić izražava žaljenje što HNS nije dozvolio igračima da posjete djecu tijekom snimanja, potpišu autograme i podjele poklone, ali zaključuje s porukom: "Vjerujem da će se i naša djeca, kao i svi naši ljudi prepoznati u melodiji refrena kao i u otpjevanim kiticama, jedino mi je malčice žao što svjetski glazbenici kao što su Nayer, Sasha Lopez, Marc Anthony i drugi..., pohvaljuju moje pjesme i moje video uratke, a naš HNS je, ne znam iz kojeg razloga, zabranio igračima da posjete našu djecu na dan snimanja, podruže se, potpišu autograme, prime darove od djece i podjele im poklone koje sam im ja nakon snimanja sam morao uručivati. Živjela Hrvatska!"

Kako se Euro 2024. približava, "Crveno-bijeli dres" zasigurno će postati himna koja ujedinjuje navijače i širi radost nogometa. Video uradak, pun živopisnih scena i strastvenih navijača, predstavlja savršenu kombinaciju glazbe i sporta, odražavajući ljubav prema hrvatskoj reprezentaciji.

Pjesma Igora Relića, sa svojim zaraznim ritmom i emotivnim tekstom, sigurno će biti na repertoaru svakog navijača dok bodre svoju reprezentaciju u Njemačkoj. Kako se emocije pojačavaju, "Crveno-bijeli dres" postati će više od pjesme – postati će simbol zajedništva, ponosa i nade.

Uzbuđenje raste, a navijači diljem Hrvatske i svijeta pripremaju se za najveći nogometni događaj godine, uz zvuke “Crveno-bijelog dresa” koji će ih pratiti na svakom koraku.

S ljubaznošću zahvala Borisu Đurđeviću iz grupe “Colonia”, Tončiju Huljiću na ogromnoj podršci i Katoličkoj crkvi “Sv.Nikola” - Mirka Čurbega 14, 51000 Rijeka.

Tekst: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO