panetton2711

Svake godine s velikim veseljem iščekujemo dolazak adventskog kralja slastica - Panettonea Kroštule i Boogie Laba. U pravom božićnom duhu, veselih boja i u novom pakiranju ove je godine došao u dva nova okusa koja ćemo zavoljeti na prvu; pistacio - limun i mandarina - bijela čokolada. Uz nove okuse, tu su klasici; kandirano voće, čokolada te bajadera. Od sutra su u prodaji, a pred sam Božić izlazi i Secret Panettone.

„Vesele nas novi okusi. Kroz naše sladolede smo otkrili kako su limun i pistacio izvrsna kombinacija, ljudi su ih odmah zavoljeli. Kvalitetan limun imamo u Hrvatskoj, a ljudi jako vole pistacio. Neretvanske mandarine izvrsno su se stopile s bijelom čokoladom." - otkriva prehrambeni tehnolog i suvlasnik Boogie Laba Karlo Vulin te dodaje: „Ove smo godine najviše radili na teksturi. Uspjeli smo dobiti svježinu skoro i do dva mjeseca. Što je za artisanski panettone gotovo i nemoguće. Svi trenutačni imaju do sada best before mjesec dana. Ove smo godine u svibnju krenuli s probama, da istestiramo rok. Kroz različite tehnike fermentacije i samu fermentaciju uspjeli smo doći do toga da imamo dva mjeseca. Prvih mjesec dana je svježiji i podatniji!"

Sama proizvodnja počinje hranjenjem divljih kvasaca u tri navrata, svaka četiri sata. Kad se dovoljno aktiviraju radi se prvi zamjes tijesta. Pušta se da fermentira 12 do 18 sati, a za tim mu se dodaje još maslaca, jaja i mlijeka te dodaci kako bi dobili drugi zamjes. On zatim prvo fermentira od 2 do 4 sata, nakon čega se oblikuje i prepušta finalnoj fermentaciji. Tada ulazi u treći dan pripreme. Slijedi pečenje, a kad ono završi svaki se panettone okreće naopačke. On je u svojoj unutrašnjosti još uvijek žitak, a samo tijesto je izrazito bogato sastojcima. Nakon 12 sati hlađenja završava četverodnevni proces proizvodnje. Tada Panettone Kroštule i Boogie Laba ulazi u čarobna božićna pakiranja koja će na svakom stolu biti pravi adventski ukras.

Ova blagdanska delicija putuje diljem Hrvatske na blagdanske stolove. Pronaći ćemo ga u Zagrebu u Boogie LAB-u te na web shopu shop.krostula.hr, ali i u Balance brunchu, Fisheriji te Špeceraju. U Kolijevci kruha u Puli, Romeru u Opatiji, Butiga u Voloskom, u Rijeci u Croatia in the boxu, pekarnici Kroštula u Zadru, u Splitu u Biberonsu te OŠ Kolaču te Miva Galeriji vina u Dubrovniku.

Sretan i slatki Božić žele Vam Kroštula i Boogie Lab

Tekst: Press
Fotografija: Karlo Jelić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO