medulin2106241

Poznata violončelistica Ana Rucner, u ovu je subotu, 21. lipnja u 5 sati ujutro, dočekala prvo ljetno sunce na Srđu uz mnogobrojnu publiku koja je s oduševljenjem pozdravila njezin povratak nakon jednogodišnje pauze. Svojim jedinstvenim izvedbama, u kojima je kombinirala meditativnu glazbu i vječite klasike, stvorila je nezaboravnu atmosferu.

Nakon emotivnog jutarnjeg koncerta, Ana Rucner je, prateći sunce, nastavila svoje glazbeno putovanje do Medulina. Na arheološkom nalazištu Vižula, uz magični zalazak sunca, priredila je još jedan impresivan nastup, ispraćajući prvo ljetno sunce na počinak. Drugo izdanje "Sunset Edition" koncerta, koje također postaje tradicija, privuklo je veliki broj oduševljenih gledatelja, potvrđujući još jednom posebnost i čaroliju ovih glazbenih događaja.

„Bilo je veličanstveno. Svirati u sinergiji sa suncem i prirodnim ljepotama na dvije ovoliko udaljenje lokacije u jednom danu bilo je svakako izazovno i napeto, dodatno zato što nema alternative za vrijeme koje zna biti nepredvidivo, a i svaki koncert sam za sebe nosi veliku odgovornost. Ali Bogu hvala, uspjela sam i jako sam sretna i zahvalna za svaki proživljeni trenutak sa prirodom, glazbom i divnim ljudima koji su bili sa mnom na koncertima. Hvala vam svima! Sretan vam Prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe!“ - istaknula je Ana Rucner.

Prvi dan ljeta nije razočarao ni temperaturama, a za neometano uživanje u emotivnim notama Ane Rucner zaslužan je Atelier Rebul koji se na vrlo kreativan način pobrinuo za osvježenje sveprisutne publike na Srđu, a upravo diskont Stanić Starbucks hladnim kavama olakšalo je Anin dug put koji je prošla da bi istog dana svojim zvucima počastila mnogobrojnu publiku.

„Hvala dragim Dubrovkinjama i Dubrovčanima kao i svim gostima Grada što su ponovno bili sa mnom u ranu zoru na Srđu i pozdravili ljeto! Zahvaljujem amfiteatru “Excelsa nekretnine”, restoranu ‘Panorama’ i Tildi Bogdanović, direktorici i vlasnici agencije ‘Dubrovnik Partner’ što su me podržali na još jednom koncertu “Pozdrav Ljetu” te Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika i dubrovačko-neretvanskoj županiji za podršku i Gradu Dubrovniku koji je tako čaroban i poseban za nas umjetnike. Nadalje, zahvaljujem načelniku općine Medulin, Ivanu Kircu i direktoru Turističke zajednice općine Medulin, gospodinu Mihaelu Idžakoviću što su i ove godine prepoznali vrijednost projekta ‘Sunset Edition’ te ga podržali i dragim Istrijanima što su ponovno sa mnom ispratili Prvo ljetno sunce u njegovu zalasku! Veliko hvala i mojoj dragoj prijateljici i agentici Ivi Šalamon Reškovac. Također, hvala i Zdenki Infeld, vlasnici tvrtke “Thomastik Infeld” koja me darovala izuzetnim žicama za violončelo, a koje stvaraju najnježnije zvukove u kojima je moja publika nadam se jednako uživala kao i ja te dizajnerima Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica poznatim pod brendom Elfs koji su dizajnirali haljine za ove divne nastupe. Zahvalna sam cijelom svoj timu, bez njih ova čarolija koju smo stvorili u Dubrovniku i Medulinu nebi bila moguća!“ - zaključila je Ana Rucner.

Ljetna glazbena uvertira idealan je početak ljeta, a s nestrpljenjem iščekujemo ponovno glazbeno okupljanje i nježne zvuke u izvedbi Ane Rucner kako u Hrvatskoj tako i u dalekoj Kini.

Tekst: Press
Fotografije: Srđ - Željko Tutnjević, Medulin - Danijel Bartolić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO